TRODNEVNA ŽALOST U BURKINI FASO: Broj mrtvih u napadu militanata porastao na 160

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2021, 23:55

TRODNEVNA ŽALOST U BURKINI FASO: Broj mrtvih u napadu militanata porastao na 160

Kako prenosi Bi-Bi-Si, sa današnjim danom ukupno 160 tela izvučeno je iz, kako su naveli lokalni zvaničnici, masovnih grobnica.

Broj mrtvih u oružanom napadu militanata na selo Solhan, na severoistoku afričke zemlje Burkine Faso porastao je na 160, nakon što je prethodno saopšteno da je ubijeno 138 civila.

U napadu koji se desio u subotu ujutro spaljene su kuće i lokalna pijaca.

To je najsmrtonosniji napad ekstremnih militanata otkako je nasilje izbilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na severu zemlje 2015. godine, a među ubijenima je i najmanje sedmoro dece.

Vlada Burkine Faso je objavila trodnevnu žalost zbog žrtava napada.

Nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad, ali su napadi islamista uobičajeni u Burkini Faso, posebno u pograničnim područijma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.