TRNOVO: Video snimak u kom su Srbe klali i ubijali maljevima

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 29.Sep.2010, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRNOVO: Video snimak u kom su Srbe klali i ubijali maljevima

Stravičan film Armije BiH iz 1992 Savez logoraša Republike Srpske je objavio video materijal na kome se vidi da je u Trnovu, tokom rata, postojao logor za Srbe. Na propagandnom filmu za potrebe tzv. Armije BiH iz avgusta 1992. u Trnovu prikazan je logor za srpske civile u kojem su uglavnom bili zatočeni žene, djeca i starci. Većina zatvorenih Srba ubijena je na najstrašnije načine. Pripadnici takozvane Armije BiH u ljeto 1992. godine formirali su u opštini Trnovo nadomak Sarajeva logor >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << za srpske civile (žene, djecu i starce), od kojih su mnoge svirepo ubili. O ovom stravičnom zločinu svjedoči propagandni film muslimanske vojske.
Film je za potrebe tadašnje Televizije Vakuf snimljen 19. avgusta 1992. u Trnovu i sve donedavno smatralo se da je uništen, ali je ipak sačuvan i sada je neoboriv dokaz o ratnim zločinima muslimanskih snaga na samom početku građanskog rata u BiH.
Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić saopštio je da je taj savez došao u posjed video materijala snimljenog početkom rata za potrebe Armije BiH, na kome se vidi da je u Trnovu postojao logor za Srbe, među kojima je bilo i beba.

Dukić nije želio na konferenciji za novinare da otkrije kada su došli do tog video materijala koji je, kako je rekao, dokaz o ratnim zločinima muslimanskih snaga u BiH nad srpskim civilima.
Navodeći da je ovaj materijal proslijeđen pravosudnim organima BiH, Dukić je podsjetio da su predmeti o stradanju Srba predati sudu u Hagu, kao i tužilaštvu u BiH, ističući da se zločini nad Srbima ne procesuiraju.

Dukić je rekao i da je tokom rata u Federaciji BiH bilo 536 logora, u Hrvatskoj više od 200, a da je oko 20 logora bilo u Sloveniji.

On je izjavio da je Ethem Godinjak, predratni načelnik policije u Trnovu, jedan od onih koji su počinili te zločine nad srpskim civilima u tom mjestu.

Šef Koordinacionog tima Vlade RS za istraživanje zločina i traženje nestalih lica Staša Košarac kaže da zločini u Trnovu svjedoče o zločinačkoj namjeri ratnih muslimanskih vlasti u Sarajevu da planskim uništavanjem i protjerivanjem Srba stvore islamsku državu BiH.


- Više od 80 odsto zločina nad srpskim civilima u Trnovu i okolini izvršeno je na najmonstruozniji način - noževima, maljevima, davljenjem i paljenjem. Iako su o tome sve činjenice odavno utvrđene, a počinioci poznati, nijedan od tih zločina nije procesuiran. U Ledićima gde je izvršen masakr nad srpskim civilima, federalne vlasti podigle su spomenik poginulim muslimanskim vojnicima! Tužilaštvu i Sudu BiH ističe vrijeme da se urazume i oslobode očiglednog uticaja bošnjačkih vlasti i međunarodnih zvaničnika. Odmah posle izbora namjeravamo da preispitamo bilo kakav oblik saradnje i podrške institucija RS pravosudnim institucijama na nivou BiH - poručio je Košarac.
 

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.