TRI SEKUNDE VAM MOGU SAČUVATI ŽIVOT: Zlatno pravilo koga se MORAMO PRIDRŽAVATI u vožnji na otvorenim putevima

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRI SEKUNDE VAM MOGU SAČUVATI ŽIVOT: Zlatno pravilo koga se MORAMO PRIDRŽAVATI u vožnji na otvorenim putevima

Kočenje i naletanje uzročnik je 60 odsto saobraćanih udesa u Srbiji.

Staistika pokazuje da je glavni uzrok saboraćajnih nesreća u Srbiji nedovoljno rastojanje među vozilima u saobraćaju.

Iako nemamo zakonsko rešenje, poput recimo Hrvatske, gde je kazna na autoputevima 280 evra za prekršaj, pravilo tri sekunde je zlatno pravilo koga trebamo svi da se pridržavamo.

Tim ostojanjem imate oko 45 metara da zaustavite svoje vozilo i da ne napravite lančani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sudar, kažu stručnjaci.

U Švajcarskoj su još pre 15 godina propisali da odstojanje ne mora biti samo na auto-putu, nego u vožnji na svim otvorenim putevima.

Iako je pravilo neprimenjivo gde su velike gužve, na otvorenom putu ostavlja dovoljno prostora za ispravnu i sigurnu reakciju na vanredne situacije u saobraćaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.