TRENUCI UŽASA I AGONIJE UŽIVO U PRENOSU: Emitovali smrt pacijenta od korone, javnost skandalizovana (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020, 16:29

TRENUCI UŽASA I AGONIJE UŽIVO U PRENOSU: Emitovali smrt pacijenta od korone, javnost skandalizovana (FOTO)

Bolivija dosad ima ukupno 21.000 slučajeva zaraze, a regija Santa Kruz u kojoj se nalazi bolnica iz koje je emitovan prenos uživo broji 60 posto svih slučajeva u zemlji te polovinu od 679 smrtnih slučajeva

Bolivijski televizijski kanal PAT izazvao je brojne kontroverze nakon što je uživo prenosio poslednje trenutke života pacijenta obolelog od COVID-19 iz bolnice Santa Kruz. U polusatnom prenosu uživo prikazani su dramatični trenuci neuspešnog pokušaja oživljavanja pacijenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Narodna poslanica Nadja Kruz optužila je autore emisije za "senzacionalizam", dodavši da su više puta morbidno prikazivali snimke reanimacije.

- Kakav manjak poštovanja prema porodici i pokojniku. Izgubili smo puno s ovim virusom, a jedna od stvari koju smo izbili je i empatija - tvitovala je Maria Trigo, lokalna novinarka, a podržali su ju i druge kolege ocenjujući taj postupak kao nehuman, prenosi Dejli mejl.

Outrage in Bolivia over TV broadcast of coronavirus patient dying https://t.co/LKTQTSNv7V

— Daily Mail Online (@MailOnline) June 19, 2020

Uredništvo emisije "No lies" u sklopu koje se emitovao sporni sadržaj oglasilo se naknadno poručivši da su odlučili javno prikazati smrt pacijenata i očajničku borbu zdravstvenih radnika kako bi vlast koja zanemaruje zdravstvene radnike podstakli na akciju.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.