TRAMP POZVAO PUTINA I PONUDIO POMOĆ! Ruski predsednik mu je OVAKO ODGOVORIO! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP POZVAO PUTINA I PONUDIO POMOĆ! Ruski predsednik mu je OVAKO ODGOVORIO! (FOTO)

Putin i Tramp razgovarali o požaru u Sibiru i trgovini!

Ruski i američki predsednici Vladimir Putin i Donald Tramp razgovarali su danas telefonom o požarima u Sibiru, ali i trgovini dve zemlje, saopštila je portparolka Bele kuće Hogan Gidli.

To je potvrdila i pres služba Kremlja naviodeći da je do razgovora došlo na inicijativu Vašingtona, prenosi Tas s.

- Američki predsednik ponudio je pomoć Rusiji u suzbijanju požara - navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dodaje da se Putin zahvalio Trampu na ponudi i rekao da će je prihvatiti ukoliko bude potrebe.

US President Donald Trump, in phone talks with Vladimir Putin, offered assistance to Moscow in fighting wildfires in Siberia. The Russian president viewed Trump's offer as a sign that fully-fledged bilateral relations could be restored in the future

🔹https://t.co/IUDFt5s6F3 🇷🇺🇺🇸 pic.twitter.com/oe3YDbhEyg

— Russia in USA 🇷🇺 (@RusEmbUSA) July 31, 2019

Putin je rekao i da Trampovu ponudu vidi kao signal da će Moskva i Vašington u budućnosti u potpunosti normalizovati odnose.

- Putin i Tramp su se saglasili da nastave telefonske kontakte, ali i da se lično sastaju - navodi se u saopštenju Kremlja.

U sredu je u Sibiru u teško pristupnoj zoni izbio požar koji je zahvatio skoro 2,8 miliona hektara, a najveći požar registrovan je u Jakutiji, Krasnojarsku i Irkutsku.

U gašenju požara učestvuje više od 2.700 osoba, 390 jedinica i 28 aviona, a vanredno stanje proglašeno je u Irkutsku i Krasnojarsku i u dva okruga Burjatije i Jakutiji.

IZVOR ŽIVOTA ZA 100 MILIONA LJUDI: Ovo je najvažnija reka na svetu, a zbog nje bi moglo da zarati 11 država (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.