TRAGEDIJA KOD BEČEJA! Iskusnog ribolovca TISA ODVUKLA NA DNO, petoro dece ostalo BEZ OCA! Nije mu bilo SPASA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2018, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA KOD BEČEJA! Iskusnog ribolovca TISA ODVUKLA NA DNO, petoro dece ostalo BEZ OCA! Nije mu bilo SPASA!

"Čuo sam da je čamac lupio na dno kanala..."

Ribolovac Janoš Talo (64) iz Bečeja, jedan od najiskusnijih alasa na Tisi, utopio se u petak oko 3.15. Prema priči svedoka, jaki vrtlozi kod prevodnice na bačkoj strani reke odvukli su čamac na dno i nesrećnom čoveku nije bilo spasa.

Kako mediji saznaju u Policijskoj upravi Novi Sad, neposredno pre nesreće je u prevodnici dežurao Veselin Zokić (43), takođe meštanin Bečeja. On je naveo kako je Talo sišao na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vodu da postavlja mreže.

- Veselin Zokić je uočio da je turbina na kapijama brane povukla čamac zajedno sa Talom. Čuo je da je čamac lupio na dno kanala, a kasnije je video da pluta veslo - navode u policiji.

Prevodničar, koji je inače radnik JP "Vode Vojvodine", isključio je mašinu koja reguliše rad prevodnice i odmah obavestio policiju.

Tokom dana ronioci Žandarmerije su tragali za telom u bazenu nizvodno od prevodnice, ali nisu uspeli da ga pronađu.

- Maćika, kako su ga zvali, bio je najiskusniji bečejski ribolovac. Svoju omiljenu Tisu poznavao je kao svoj džep i zaista je neverovatno da se to dogodilo - kaže njegov prijatelj Dušan Kovačev, koga smo zatekli u obližnjem vikend-naselju "63", zajedno sa mnogim Talovim kolegama sa reke.

Maćikin pašenog Lacika Majoroš, takođe ribar, ne može da objasni kako je tako iskusnom ribolovcu moglo ovako nešto da se dogodi.

- Bio je to nesrećan slučaj. Maćika je bio strastveni "somaroš", pa je sigurno loveći soma svojim čamcem ušao u kapiju prevodnice, jer je tu veća šansa za ulov. Ne znam, možda mu je otkazao motor od čamca ili se nešto drugo desilo... - priča Majoroš i dodaje da je Maćika bio najbolji čovek, koga su svi voleli i s kojim jednostavno niste mogli da se posvađate.

Imao petoro dece

Iza Janoša Taloa ostale su četiri ćerke, od kojih dve žive u Americi, i sin Viktor koji je srednjoškolac. Njihova majka Eva, Janoševa supruga, preminula je pre osam godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.