TO NIJE U REDU, TAKO SE NE RADI Skandal na samitu G20, besni Si ukorio kanadskog premijera (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2022, 01:05

"TO NIJE U REDU, TAKO SE NE RADI" Skandal na samitu G20, besni Si ukorio kanadskog premijera (VIDEO)

Kineski predsednik Si Đinping prekorio je kanadskog premijera Džastina Trudoa nakon što su kanadski zvaničnici novinarima otkrili detalje njihovog sastanka.

Na snimcima sa samita G20 u Indoneziji vidi se kako frustrirani Đinping povlači kanadskog premijera u stranu i govori mu da je neprikladno da se detalji razgovora dvojice lidera odmah dele sa medijima.

- Sve o čemu smo pričali je procurilo u novine, to nije u redu. Tako ne funkcioniše diplomatija - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je kineski predsednik Trudou.

Naime, Đinpinga je naljutila činjenica da su kanadski zvaničnici preneli medijima da je Trudo tokom prethodnog razgovora izrazio zabrinutost zbog sve agresivnijeg mešanja Kine, piše Gardijan.

- U Kanadi verujemo u slobodan, otvoren i pošten dijalog. Nastavićemo da sarađujemo konstruktivno, ali biće stvari oko kojih se nećemo slagati - rekao je Trudo.

Kineski predsednik mu je, gestikulirajući rukama, rekao da "prvo treba da stvorimo uslove za saradnju". Dvojica lidera su prekinula razgovor rukovanjem i krenula u suprotnim pravcima. Nespretna komunikacija i prethodni razgovor usledili su nakon ponovljenih upozorenja Trudoa i drugih zvaničnika da Kina pokušava da potkopa kanadsku demokratiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ministarstvo spoljnjih poslova Kine o neprijanoj situaciji na G20: "Napetost između Sija i Trudoa zbog curenje informacija"

Izvor: Blic, 18.Nov.2022

Napet razgovor između kineskog predsednika Si Ðipinga i kanadskog premijera Džastina Trudoa posledica je curenja poverljivih detalja ranijeg razgovora između njih dvojice, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnjih poslova Kine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.