TO JE PROJEKAT OD NACIONALNOG ZNAČAJA Šapić otkrio svoj prvi korak na funkciji gradonačelnika Beograda

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022, 23:04

"TO JE PROJEKAT OD NACIONALNOG ZNAČAJA" Šapić otkrio svoj prvi korak na funkciji gradonačelnika Beograda

Novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić govorio je o budućim planovima za prestonicu Srbije, između ostalog i o javnom prevozu u prestonici

Šapić se u jednom trenutku, tokom intervjua na televiziji Kurir, osvrnuo i na gradski prevoz u Beogradu, kao i na stanicu BAS koja još uvek nije završena.

- Živeo sam i na Istoku, i na Zapadu. Na primer, žuta traka koja već sada funkcioniše, možemo već sada da pokušamo da je još u nekim delovima grada uvedemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer ona značajno ubrzava javni prevoz. To je primer koji može odmah da se sprovede, ali postoje stvari ne mogu. Zato je metro projekat od nacionalnog značaja. Bez metroa vi ne možete da uđete ni u jedan vid rasterećenja saobraćaja - rekao je Aleksandar Šapić.

A prvi plan novog gradonačelnika je i- autobuska stanica.

- Ono što prvo hoću da uradimo je to da presečemo autobusku stanicu. Čekamo je godinama. Zavisilo je od privatnog preduzeća. Ti radovi traju godinama. Ja ću predložiti da se to oduzme, odnosno da se vrati gradu Beogradu i da mi završimo tu autobusku stanicu. To će biti jedan od prvih poteza - kaže Aleksandar Šapić i dodao:

- Moramo da pokušamo da podignemo i postavimo standard, da autobusi imaju klime, da postavimo standard koji autobusi mogu da se voze u gradu. Sad ću da vam dam temu za razmišljanje. Posmatrao sam na ulici autobuse koji su crvene boje. Od reklama po njima više ne znate koje su boje. Ja mislim da ako smo se odličili da javni prevoz treba da bude crvene boje - da treba da bude crvene boje. Nije problem da autobus ima jedan deo za reklame, ali ne može taj deo da preovladava, da više ne možete da kada pogledate vozilo da ne znate koje je ono boje, i da se tu gubi identifikacija - ispričao je Šapić.

BONUS VIDEO: Ukrajinski dronovi "love" ruske vojnike noću

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.