TO JE NEDOPUSTIVO Poslednja opomena Zapadu, neće dozvoliti mešanje u unutrašnja pitanja Damaska

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 22:12

"TO JE NEDOPUSTIVO" Poslednja opomena Zapadu, neće dozvoliti mešanje u unutrašnja pitanja Damaska

Krajnje vreme da prestanu da stvaraju negativnu sliku

Rusija poziva da se ne stvara negativna informaciona pozadina oko predstojećih predsedničkih izbora u Siriji, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Savetu bezbednosti UN Vasilij Nebenzja na sastanku organizacije.

- Deprimira to što pojedine zemlje dočekuju na nož samu ideju o predstojećim izborima i već su požurile da objave da su nelegitimni. Pozivamo da se prekine sa stvaranjem negativne informacione >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozadine oko budućeg glasanja, koje ni na koji način nije povezano sa radom Ustavnog odbora Sirije - rekao je Nebenzja.

Kako je istakao, mešanje u unutrašnje poslove Sirije je nedopustivo i u suprotnosti je sa postojećim normama međunarodnog prava.

Podsećamo da su pojedine zapadne zemlje u SB UN, uključujući i SAD i evropske zemlje, davale do znanja da ne priznaju izbore.

Predstavnici sirijske opozicije saopštili su da odbijaju da učestvuju na predstojećim predsedničkim izborima, istovremeno sa saopštenjem Ankare o nelegitimnosti izbora u Siriji. Portparol EU za inostrane poslove i bezbednosnu politiku u sferi bezbednosti Piter Stano ranije je saopštio da bi EU bila spremna da podrži održavanje "slobodnih i poštenih" izbora u Siriji, ali sumnja da će oni biti takvi.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.