TERORISTI IZ BEČA NIŠTA NIJE BILO SVETO: Austrijski ministar policije izneo, do sada nepoznate detalje

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 15:35

TERORISTI IZ BEČA NIŠTA NIJE BILO SVETO: Austrijski ministar policije izneo, do sada nepoznate detalje

Generalni direktor za javnu bezbednost, najavio je da se od sada verski objekti nadziru prikriveno i javno

Islamski terorista Kujtim Fejzulaj, koji je 2. novembra u centru Beča izvršio oružani napad i ubio četiri, a povredio više od 20 osoba, planirao je napad i na crkvu, saopšteno je danas na konferenciji za štampu.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer kazao je da je terorista nameravao da ciljano traži žrtve i u crkvama, pre nego što ga je policija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ubila.

Uzor teroristi, inače Makedoncu albanskog porekla rođenom u Beču, očigledno je bio napad na crkvu Notr Dam u Nici krajem oktobra, u kojem je jedna žena ubijena.

Nehamer je najavio da se sada, zbog tih saznanja istrage, pojačava nadzor crkava i drugih verskih objekata.

Generalni direktor za javnu bezbednost Franc Rug najavio je da se od sada verski objekti nadziru prikriveno i javno.

Nehamer je najavio i da će i božićne pijace štititi Kobre.

- Advent je pred nama, a važno je i vreme posle toga - poručio je on.

Za sada je još otvoreno koliko dugo će crkve biti nadzirane.

- Nalazimo se u veoma škakljivoj fazi, jer bi teroristički napad mogao biti uzet kao uzor drugima koji bi želeli da imitiraju napadača - istakao je Nehamer ne želeći da iznosi detalje.

Najavio je i da se jačaju snage za brzo delovanje Kobre u cilju odbrane od terorističkih napada u gradovima.

Te snage treba da budu brze u reakciji i eliminaciji napadača, te pojačaju i osećaj bezbednosti kod građana, objasnio je Nehamer.

- Moramo kao društvo da se borimo protiv terorizma. Nećemo odustati od naših sloboda zbog terorizma - kazao je Nehamer i pozvao građane da pozovu policiju čim nešto primete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.