TEMPERATURNO IZNENAĐENJE: Nakon delimično toplih dana, dolazi nam kiša

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 15:22

TEMPERATURNO IZNENAĐENJE: Nakon delimično toplih dana, dolazi nam kiša

I u Beogradu sutra oblačno s kišom, vetrovito i hladnije, jutarnja temperatura iznosiće oko 10, posle podne u padu na 5 stepeni.

U Srbiji se sutra očekuje naoblačenje sa kišom i padom temperature, uz umeren, povremeno i jak severozapadni vetar koji će ujutru zahvatiti severne, a tokom prepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele.

Jutarnja temperatura iznosiće od -1 na istoku do 10 stepeni na severu, najviša dnevna od 8 do 11 stepeni, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Posle podne na severu zemlje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje prelazak kiše u sneg i to najpre u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i tokom noći ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije.

Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. U zoni fronta lokalno se očekuju pljuskovi. Posle podne prestanak padavina, uveče i postepeno razvedravanje.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 14. februara, u utorak umereno i potpuno oblačno, hladno i vetrovito, na severu pre podne sa sunčanim periodima, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku mestimično sa slabim snegom.

Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar.

Krajem dana i tokom noći ka sredi novo, prolazno naoblačenje, ponegde sa slabim padavinama: u nižim predelima kiša, u brdsko- planinskim sneg.

Zatim toplije, u sredu pre podne oblačno i uglavnom suvo, posle podne postepeno razvedravanje.

U četvrtak i petak pretežno sunčano, sa dnevnim temperaturama iznad proseka za ovaj period godine, a potom ponovo oblačno, mestimično sa kišom, u višim predelima snegom, a temperatura će biti u padu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.