Kraj talačke krize u Engleskoj: Naoružani muškarac držao TAOCE u kuglani, policija ga savladala

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj talačke krize u Engleskoj: Naoružani muškarac držao TAOCE u kuglani, policija ga savladala

Policija je reagovala brzo i efikasno

Naoružan muškarac upao je danas sa puškom u kuglanu u Nuneatonu, u Velikoj Britaniji i uzeo dva člana osoblja za taoce. Policija je ubrzo saopštila da nije u pitanju teroristički napad, da bi kriza bilo gotova posle puta 4 sata. Pre nego što će policija uhapsiti muškarca, čuli su se pucnji, a on je potom izveden iz kuglane, s lisicama na rukama. Svi taoci su živi i zdravi.

#BREAKING: a man armed with a shotgun has >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << taken hostages at a bowling alley in Nuneaton, #UK pic.twitter.com/tepFo5dg2H

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) October 22, 2017

Sumnja se da je uhapšeni muškarac bivši muž ili dečko jedne od radnica u kuglani. Podsećamo, policija je odmah reagovala tako što je zatvorila područje u kom se odvijala talačka kriza.

Policija Vorvikšajera u centralnoj Engleskoj nije na Tviteru objavila više detalja o incidentu, ali se u porukama na društvenim mrežama navodi da naoružani muškarac drži taoce u kompleksu koji obuhvata bioskop, dečju igraonicu, kuglanu i restorane, prenosi Rojters.

Očevici su ranije rekli da je oblast oko parka Bermuda, tržnog centra na otvorenom, blokirala naoružana policija, javlja Bi-Bi-Si. Na fotografijama objavljenim na Tviteru može se videti više policijskih vozila u blizini komleksa.

Neimenovani očevidac rekao je za Skaj njuz da je nekim ljudima bilo dozvoljeno da izađu iz kompleksa, prenosi Rojters. List "Koventri telegraf" je preneo da je njegov izveštač video kako na lice mesta sleće helikopter Hitne pomoći pridruživši se trima vozilima Hitne pomoći.

Madrid reagovao na nebuloze Katalonaca: Strogo se pridržavamo ustavnih odredbi

Officers are currently dealing with an ongoing incident at Bermuda Park, #Nuneaton. Please avoid the area.

— Warwickshire Police (@warkspolice) October 22, 2017

Tamošnja policija se odmah uputila ka mestu incidenta. Ljudi su se preko društvenih mreža oglašavali povodom ovog događaja pitajući za informacije o incidentu.

#BREAKING: UK: A Hostage situation is developing in #Nuneaton -Warwickshire, at an Odeon cinema pic.twitter.com/krPG1nutwg

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) October 22, 2017

Mnogi su bili zarobljeni u objektima koji se nalaze u blizini mesta gde se odvijala talačka kriza i nisu mogli da izađu napolje.

Lokalni mediji su preneli reči svedoka da se na licu mesta nalazi i policijski helikopter.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.