TAJNA SNIMANJA VUČIĆEVIH RAZGOVORA: MUP nastavlja ispitivanja, ključ istrage bi mogao biti jedan čovek

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 10:45

TAJNA SNIMANJA VUČIĆEVIH RAZGOVORA: MUP nastavlja ispitivanja, ključ istrage bi mogao biti jedan čovek

Proteklih dana, među 50 do sada ispitanih policijskih službenika su i ljudi koji su skrenuli pažnju predsedniku Vučiću i njegovim saradnicima na nezakonite radnje Službe za specijalne istražne metode

Na diskovima koji su predati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabeleženo je čak 660 minuta njegovih nezakonito prisluškivanih razgovora, među kojima su i oni sa sinom Danilom i rođenim bratom Andrejom.

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prikuplja obaveštenja po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), u slučaju prisluškivanja šefa države i članova njegove porodice, i u petak je nastavila da ispituje pripadnike policije. Ključni akter ove kolosalne afere, barem za sada, osim bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović je i Dejan Milenković, njen najbliži saradnik i nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije.

Ovaj policijski službenik, kome su kolege dale nadimak Bagzi, prema nezvaničnim saznanjima pristao je na poligraf i prošao je ovo testiranje, odnosno dokazao je da ne laže o dešavanjima u ovoj službi, u vreme kada je bio na njenom čelu. Navodno, on je potvrdio da je bilo tajnih mera prisluškivanja mimo naredbi suda.

- Bilo je i slučajeva kada su pravljeni transkripti tajnih razgovora i nošeni Hrkalovićevoj, bez zavođenja u zvanična policijska dokumenta - navodi sagovornik.

Za razliku od Milenkovića Hrkalovićeva, koja je u četvrtak trebalo drugi put da bude saslušana, ali na poligrafu, odbila je da to uradi iako je u prvo vreme pristala. Na prvom ispitivanju u prostorijama Sektora unutrašnje kontrole (SUK) nije želela da daje bilo kakve informacije, a svi odgovori su se svodili na: "Ne znam" i "Ne sećam se"... Osim o aferi prisluškivanja, ispitavana je i o svojim vezama sa osobama iz kriminalnog miljea.

. Reč je, kako se saznaje, o nekoliko pripadnika SSIM.

- Oni su, takođe, testirani na "detektoru laži" i prošli su ispitivanja. Zahvaljujući tim poštenim policajcima, ova afera je i otkrivena. Oni su sklonili te diskove sa prisluškivanim razgovorima predsednika Vučića i upozorili ga na to šta se dešava. Reč je o takozvanim bočnim upadima, kada se na tajne mere "stavlja" čovek koji je u kontaktu sa predsednikom, a pod lažnim podatkom da je reč o dileru, i koji dobija kodno ime - navodi sagovornik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.