TAJKUNSKA BAJKA SA VIDEĆEMO KAKVIM KRAJEM: Šta zapravo žele Dragan Đilas i njegovi RENT-A-POLITIČARI?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 13:11

TAJKUNSKA BAJKA SA VIDEĆEMO KAKVIM KRAJEM: Šta zapravo žele Dragan Đilas i njegovi RENT-A-POLITIČARI?

Kao što ni u biznisu nikad nije privlačio ljude idejama i vizijama, jer ih nema, Dragan Đilas to ne čini ni kada je reč o pokušaju bavljenja politikom.

Zašto se Dragan Đilas ne kandiduje za predsednika Srbije?

Ovo pitanje već dugo postavljaju svi: političari i iz vlasti i iz opozicije, analitičari, novinari, građani… Odgovor je više nego jednostavan: Dragan Đilas nije političar.

Nekada smo možda i mogli da ga nazovemo „kontroverznim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biznismenom“, ali brojni dokazi o klasičnom tajkunskom lopovluku iz njegove kuhinje koji su u međuvremenu isplivali otklonili su svaku kontroverzu.

Most na Adi, računi na Mauricijusu, Švajcarskoj i kojekude, 4.500 kvadrata prepisanih na brata Gojka, poslovno-medijska imperija njegovog partnera Dragana Šolaka… Nema kraja spisku načina na koje je Đilas oteo novac građanima Srbije i lokacija na koje je taj novac sakrio.

Danas je svima jasno: Dragan Đilas je tajkun koji je, dok su on i njegovi politički pioni bili na vlasti, taj svoj politički uticaj iskoristio da se obogati prelivanjem narodnih para u svoje džepove.

Jasno je to i njegovim zaposlenicima koji sada žele da mu pomognu da se vrati na vlast i nastavi tamo gde je stao. Već deset godina „krcka“ oteto. Ima toga još, bar za još jednu deceniju, ali valjalo bi što pre obnoviti zalihe.

Đilasova Stranka slobode i pravde nije nikakva politička partija, već samo još jedna u nizu fiktivnih firmi koje služe samo jednoj svrsi: odbrani otetog i daljem gomilanju novog gazdinog bogatstva.

Otud svi ključni rent-a-političari iz Đilasovog okruženja, poput Marinike Tepić, primaju platu kao zaposleni u Đilasovoj kompaniji „Multikom“.

Jedini način da angažuje ljude da rade za njega je – novac. I to prljav novac.

I tako, potpuno lišeni bilo kakve ideologije, vizije, programa i manira, oni imaju samo jedan cilj: omogućiti gazdi da bude još bogatiji, ne bi li on mrvice tog bogatstva udelio i njima.

Metode političke borbe Dragana Đilasa pri tom se ni po čemu ne razlikuju od njegovih tajkunskih poslovnih metoda. Kao što u biznisu vara narod i poslovne partnere, tako i u politici vara svoje koalicione partnere.

Pa im tako otme čoveka i bez njihovog znanja ga kandiduje za predsednika, a onda ih pritiscima i ucenama natera da se sa tom otimačinom pomire. Stariji beogradski mangupi tu metodu znaju kao „prodavanje cigle“.

Ali, Đilasu i njegovim uposlenicima na putu stoji sila. Građani Srbije. Narod.

Zato „Multikom“ rent-a-poltičari, puni mržnje, svakodnevno vređaju taj narod: bilo da je iz Marinkove bare, Borče, Republike Srpske…

Za njih su svi koji su prozreli njihove namere genocidni, krezubi sendvičari za koje bi najbolje bilo da ih nema. Treba im zatrti svaki trag i simbole, poput Stefana Nemanje.

Međutim, zaslepljen tom mržnjom, Dragan Đilas ne vidi očigledno: Srbija više nije njegova prćija i nepresušni izvor njegovog bogatstva.

Potvrdu toga dobiće 3. aprila uveče. Biće to hladan tuš za svu prljavštinu kojom je uneredio srpsku politiku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.