SZS i studenti aktivisti ispred RTS-a

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZS i studenti aktivisti ispred RTS-a

Predstavnici Saveza za Srbiju održali su konferenciju za štampu ispred zgrade Radio-televizije Srbije, u znak podrške studentima protiv kojih je RTS podneo krivične prijave zbog farbanja ulaza u zgradu televizije.
Protestu je prisustvovalo i desetak studenata aktivista iz udruženja "1 od 5 miliona".

Članica udruženja Valentina Reković iskoristila je ovu priliku da javno pita direktora RTS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dragana Bujoševića zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata, uz pitanje "ko ga je naterao da potpiše papir sa odobrenjem da u RTS uđe žandarmerija i izbacuje studente i građane?"
Predsednik Demokratske stranke i predsedavajući SZS-a Zoran Lutovac ponovio je da DS neće učestvovati u razgovorima o izbornim uslovima sa vlastima.
Lutovac je na konferenciji za medije ispred zgrade RTS-a, kojoj su prisustvovali i drugi predstavnici SZS-a Dragan Đilas, Janko Veselinović i Zdravko Ponoš, rekao da SNS pokušava da uvuče opoziciju na izbore pod sadašnjim uslovima, sa nekim sitnim izmenama, što članice SZS-a neće prihvatiti.
"Idemo u bojkot, a razgovaramo o slobodnim i poštenim izborima koji će se desiti posle devet meseci od sporazuma koji postignemo, a to znači da nema vremena za ove sada redovne izbore. Mi ne odustajemo", naveo je Lutovac.
Potvrdio je da se video sa evroposlanikom Knutom Flekenštajnom, za koga je rekao da "vrlo dobro" razume situaciju u Srbiji.
"Imao sam razgovor oči u oči sa gospodinom Flekenštajnom. Imali smo i ranije i imaćemo ponovo razgovore. Predložio sam da se predstavnici Evropskog parlamenta sastanu sa predstavnicima opozicije", naveo je Lutovac.
Prema njegovim rečima, evroposlanici potpuno razumeju šta traži opozicija jer je to "utemeljeno" na izveštaju Evropske komisije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SzS i studenti protestuju zbog krivične prijave direktora RTS-a

Izvor: VOA, 09.Okt.2019

Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) su pred zgradom Radio televizije Srbije (RTS) održali konferenciju za štampu u znak podrške studentima protiv kojih je RTS podneo krivične prijave zbog upada u zgradu javnog servisa tokom protesta dela opozicije u martu ove godine. Protestu je prisustvovalo i desetak...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.