SzS: Sumanuto i bolesno da se iz budžeta grada finansiraju komercijalni koncerti podobnih folkera

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Dec.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS: Sumanuto i bolesno da se iz budžeta grada finansiraju komercijalni koncerti podobnih folkera

Savez za Srbiju - Beograd ocenio je danas kao "skandaloznu činjenicu da Grad Beograd, a u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), finansira sa 30.000 evra večerašnji koncert pop-folk pevača Željka Samardžića, koji je komercijalnog karaktera i posetiocima se uredno naplaćuju karte".

U saopštenju SzS Beograd se navodi da je "sumanuto i bolesno da se iz budžeta Grada finansiraju komercijalni koncerti podobnih folkera", dok u isto vreme "za decu nisu obezbeđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << besplatni udžbenici niti obrok za vreme škole, ne grade se nove predškolske i školske ustanove, a domovi i klinike se raspadaju".

"Poručujemo zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i direktoru CEBEF-a Damiru Handanoviću da večerašnji koncert mogu da plate samo iz svog džepa, ne iz džepa Beograđana. Ukoliko ne postupe tako, ovu sumu će morati da refundiraju u gradski budžet - odmah po uspostavljanju pravne države", navodi se u saopštenju SzS.

Iz SzS su zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću poručili "da sledeći put kada bude tražio dodatni novac iz republičke budžetske rezerve - treba da se obrati Željku Samardžiću".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SZS osudio odluku Grada Beograda da finansira koncert Željka Samardžića sa 30.000 evra

Izvor: 011vodič.com, 23.Dec.2019

Savez za Srbiju – Beograd najoštrije je osudio odluku da Grad Beograd, u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), finansira sa 30.000 evra večerašnji koncert pevača Željka Samardžića, pogotovo zbog toga što je on komercijalnog karaktera i posetiocima se naplaćuju karte.. U glavnom...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.