SzS: Radovi na šabačkom trgu koštali 20 puta manje nego na Trgu Republike

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS: Radovi na šabačkom trgu koštali 20 puta manje nego na Trgu Republike

Predstavnici Saveza za Srbiju prikazali su danas na Trgu Republike fotografije renoviranog Trga u Šapcu i ukazali da je renoviranje tog trga koštalo 20 puta manje od radova na Trgu Republike.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je površina gradskog trga u Šapcu veća od površine Trga republike, a radovi na njemu trajali su 75 dana, dok se beogradski trg renovirao 375 dana.

"Najvažnija razlika je što je šabački >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << trg koštao 20 puta manje, oko 400 hiljada evra plus 100 hiljada evra za fontanu, a za Trg Republike izdvojeno je skoro 10 miliona evra", izjavio je Zelenović.

On je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni građanima zašto za razliku u vrednosti radova nije izgrađeno 7 do 10 km kanalizacije u Ovči i Borči, ili čak deset novih vrtića.

"Stvari u Srbiji mogu da izgledaju drugačije ali je važno da li radite pošteno i u skladu sa zakonom, ili radite štetočinski, kao što su potrošene pare na trgu ", istakao je Zelenović.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać javno je zatražio od Vučiča da kaže koji je od njegovih kumova dobio posao sečenja ploča kojima je popločan trg, jer je taj višemilionski posao, kako kaže, očigledno dobijen preko kumovskih veza i urađen loše jer su ploče već popucale.

"Prošlo je 10 dana od otvaranja trga koji je koštao 10 miliona, a jedini "uspeh" koji je napravila ova vlast je saobraćajni kolaps", istakao je Bastać i pokazao fotografije kolapsa oko trga i u Vasinoj ulici, kao i fotografije oštećenih kamenih ploča na Trgu Republike.

Od nadležnih je zatražio da pokažu nadzorne knjige kako bi građani saznali šta je tačno toliko koštalo jer ako je trg u Šapcu renoviran za 400 hiljada, gde je razlika.

Zameniku gradonačenika Goranu Vesiću Bastać je poručio da počne da vežba odgovore jer će, kako tvrdi Bastać, kad ova bahata vlast bude smenjena, Vesić prvi odgovarati kod nadležnih organa.

Obraćanje predstavnika saveza za Srbiju sve vreme je ometao Sima Spasić iz Udruženja porodica ubujenih I nestalih sa kosova I metohije koji je preko megafona ponavljao pitanje bivšim vlastima zašto su iz zatvora pušteni albanski teroristi posle 2000. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.