SzS: Prihvatamo odgovornost koju traže građani

Izvor: RTS, 20.Jan.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS: Prihvatamo odgovornost koju traže građani

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je da je jučerašnji protest pokazao da građani očekuju od opozicije da predstavi politički plan i garancije da će posle smene aktuelne vlasti taj plan zaista sprovesti i saopštio da SzS prihvata tu vrstu odgovornosti.
"Smatramo da su platforma SZS od 30 tačaka i dokument opozicije o izbornim uslovima dobra polazna osnova i da je prelazna vlada stručnjaka u kojoj neće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sedeti niko od nas lidera opozicije najbolji garant da neće sve ostati isto kada smenimo ovo zlo", navedeno je u saopštenju SZS-a.
Savez je dodao da će u narednom periodu pozvati i druge "kolege iz opozicije", javne ličnosti, sindikate i udruženja građana kako bi na javnim osnovama formulisali plan koji će predstaviti javnosti i iza koga bi trebalo da stanu svi zajedno "kao što hodaju zajedno na protestima prethodnih osam nedelja".
Savez je naveo i da od početka podržava građanske proteste i da oni predstavljaju autentičan izraz građanskog nezadovoljstva načinom na koji aktuelna vlast vodi zemlju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SzS: Građani očekuju da predstavimo plan, prihvatamo tu odgovornost

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2019

Savez za Srbiju (SZS) saopštio je danas da podržava građanske proteste od samog početka i da su oni autentičan izraz građanskog nezadovoljstva načinom na koji aktuelna vlast vodi Srbiju..."Jučerašnji protest je pokazao da to nezadovoljstvo treba da se artikuliše u politički plan, da građani...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.