Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Mar.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svjetski dan voda

Ujedinjene nacije obilježit će danas, 22. ožujka, Svjetski dan voda, kojim žele da ukažu na važnost zaštite voda i njen nedostatak u mnogim krajevima sveta. Prema podacima UN, oko milijardu ljudi u svijetu nema pristup zdravoj i čistoj vodi.  Ovogodisnja tema Svjetskog dana voda odnosi se na izazove i razmjenu znanja o kvalitetu vode čije čuvanje i zaštita nalaze mjesto u Protokolu "Voda i zdravlje".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski dan voda

Izvor: B92, 22.Mar.2010

Beograd -- Svetski dan voda će biti obeležen širom sveta različitim manifestacijama, a ovogodišnja tema je "Čista voda za zdraviji svet"... Cilj ovogodišnjeg obeležavanja je da se podigne svest o održavanju zdravog ekosistema kroz povećanje kvaliteta vode kako bi se odgovorilo na izazove u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.