Svislajon seli pogon iz Nevesinja u Srbiju i Makedoniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svislajon seli pogon iz Nevesinja u Srbiju i Makedoniju

Pogon fabrike Svislajon (Swisslion) u Nevesinju je ugašen iz isključivo ekonomskih razloga, a proizvodnja prehrambene industrije te firme će biti premeštena u Srbiju i Makedoniju.

To je rekao direktor Svislajona Trebinje, Aleksandar Kojović, precizirajući da će proizvodnja sokova biti preseljena u Gornji Milanovac, dok će proizvodnju kečapa i majoneza prebaciti u Makedoniju.

"Razlozi su isključivo ekonomske prirode, odnosno glavni razlog za zatvaranje pogona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je njegova finansijska neisplativost. Imali smo ogromne transportne troškove jer su sirovine stizale iz Srbije, loša je putna infrastruktura, problemi sa vodom. Svislajon je samo za pročistač vode morao da izdvoji 200.000 KM i imao je konstantne troškove za prečišćavanje vode", rekao je Kojović za portal Klix.ba.

Navodi kako su poslovanje nevesinjskog pogona značajno opteretile i novouvedene takse Prištine, gde se, kako kaže, plasira više od 15 posto proizvoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svislajon seli pogon iz Nevesinja u Srbiju i Makedoniju

Izvor: Radio 021, 05.Jan.2019

Pogon fabrike Svislajon u Nevesinju je ugašen iz ekonomskih razloga, a proizvodnja prehrambene industrije te firme će biti premeštena u Srbiju i Makedoniju...To je rekao direktor "Svislajon Trebinje" Aleksandar Kojović, precizirajući da će proizvodnja sokova biti preseljena u Gornji Milanovac,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.