Svi su se obrušili na njega zbog skandala u Nevesinju: Sada se oglasio Ćetković i OTKRIO PRAVU ISTINU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi su se obrušili na njega zbog "skandala" u Nevesinju: Sada se oglasio Ćetković i OTKRIO PRAVU ISTINU (FOTO)

Vojin je rekao da je bio u Nevesinju i dobio poklon.

Vojin Ćetković bio je u žiži interesovanja zbog skandala koji se navodno desio u Nevesinju, a sada je objasnio da iz čisto tehničkih razloga nije učestvovao u svečanoj akademiji.

On je priznao da nije znao da treba da postane "kum Nevesinja".

- Nisam znao da treba da postanem kum, to je bilo iznenađenje. Razlog zašto nisam učestvovao je najprostiji, kao što dešava u prenosima ili u pozorištu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - došlo je do tehničke greške, reditelj je rekao da zbog tehničke smetnje i nekih UV reflektora ne može da se uradi prenos i da taj umetnički deo programa mora da otpadne. Eto, to je sve. To je sve što mogu da kažem, ostalo... morate s medijima - priznao je Vojin i otkrio da li su ga pogodili naslovi koje je čitao.

- Ja ne razdvajam sebe kao čoveka i glumca i sad sam u godinama kad kroz moju glumu izađe i to ko sam ja i kakav sam čovek, tako da... Nisam to očekivao, ali eto. Štampa je štampa i nečiji su interesi takvi, a ja znam šta sam uradio ili nisam - kazao je Ćetković za "Oko magazin".

- Jesam, postao sam, čak sam dobio i rakiju kumovaču - rekao je.

Reditelj Aleksandar Pejaković koji je osmislio svečanu akademiju povodom obilježavanja Mitrovdana u Nevesinju demantovao je pisanje pojedinih medija da su glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić tražili skidanje natpisa Mitrovdanske bitke. Navodeći da glumci pomenute natpise i ambleme nisu ni vidjeli istakao je da je žalosno kako su pojedini politički manipulatori jednu plemenitu umjetničku i patriotsku ideju zlonamjerno pokušali da pretvore u skandal zarad skupljanja jeftinih političkih poena. Aleksandar Pejaković: “Na poziv opštine Nevesinje i obilježavanje Mitrovdana rado sam se odazvao i na volonterskoj osnovi odlučio da pomognem mnogim čestitim ljudima u tom hercegovačkom kraju da dostojno obilježe godišnjicu mitrovdanskih bitki. Moj koncept i scenario bili su omaž svim stradalim borcima u Nevesinju. Scenografiju smo na najvišem umjetničkom nivou prilagodili formi memoraijalne akademije, upravo zbog velikog stradanja hrabrih srpskih vojnika koji su odbranili Nevesinje 1992. i 1994. godine na Mitrovdan. Upravo zbog pijeteta prema žrtavma odredili smo da je osnovna boja scenografije crna. Neposredno na generalnoj probi memorijalne akademije organizatori su od mene kao autora programa neprijatnim tonom tražili prekrivanje crne pozadine sa još jednim obilježjem Republike Srpske, iako su na bini već stajala obilježja Republike Srpske u vidu ambelma i zastave. Svi moji dobronamjerni savjeti su naišli na negodovanje i kada sam shvatio da ne mogu da spasim umjetnički program pred direktan TV prenos, odlučio sam da se povučem. Dramski umjetnici Vojin Ćetković i Dejan Lutkić koji su rado prihvatili moj poziv da dođu u Nevesinje i da govore poeziju su odlučili da me podrže i rekli ako ja odustajem od režije da ni oni ne žele da učestvuju u programu. Nažalost, uzaludna su bila i moja uvjeravanja organizatorima da će njihovim institiranjem na prekrivanju crne boje na sceni, memorijalna akademija ne samo biti skrnavljena narušavanje sjećanja na stradale borce Republike Srpske, već i osiromašena, jer se sa scene neće čuti djela velikih srpski pjesnika Dušana Vasiljeva i Rajka Petrova Noga. Da gledaoci RTRS-a u direktonom TV prenesu neće bii u prilici da čuju šokantne ist

A post shared by Sloboda Micalovic (@sloboda_micalovic_boba) on Nov 9, 2019 at 5:38am PST

Dom kulture u Nevesinju nosi ime njegovog prijatelja, a ovako to Vojin komentariše:

- Kako da ne! Prva predstava odigrana u Domu kulture "Nebojša Glogovac" u Nevesinju je Noć bogova, koji smo igrali Nebojša Ilić, Dejan Lutkić i ja. Moja poslednja fotografija sa Nebojšom, privatna, snimljena u Njujorku, stoji u holu tog doma kulture, tako da imam poseban odnos prema tome... A i svi moji kumovi, osim jednog, su Hercegovci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.