Svi autobusi u BG idu na vanredni tehnički pregled

Izvor: Mondo, 11.Maj.2019, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi autobusi u BG idu na vanredni tehnički pregled

Beogradski sekretarijat za javni prevoz uputio je zahtev svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Kontrolisaće se sva vozila kojima se vrši prevoz putnika.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević izjavio je da je to učinjenom posle jučerašnje saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo prevoznika "Ariva litas" na liniji 20.

Teška >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nesreća u Beogradu: Autobus udario u prodavnicu

"To uključuje i obavezni vanredni dijagnostički pregled motora sa akcentom na rizik od nastajanja pojave 'iberture' na motoru za svako pojedinačno vozilo. Izveštaje, odnosno dokaze o obavljenim pregledima vozila potrebno je dostaviti Sekretarijatu za javni prevoz", precizirao je Vasiljević.

Kako je saopštio gradski Sekretarijat za informisanje, on je podsetio da je onovnim ugovorom i aneksima ugovora potpisanim s prevoznicima definisano je da je prevoznik dužan da konstantno održava vozni park u stanju kojim će se postići bezbedno i kontinuirano pružanje usluga prevoza.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.