Svet: U Indiji rekordan broj preminulih u danu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 08:00

Svet: U Indiji rekordan broj preminulih u danu

Indija je danas potvrdila novih 4.205 smrtnih slučajeva od koronavirusa, što je rekordan broj preminulih u jednom danu, a u toj zemlji registrovan je i 348.421 nov slučaj zaraze.

Sa današnjim podacima ministarstva zdravlja ukupan broj slučajeva u Indiji premašio je 23 miliona, a ukupan broj preminulih dostigao 250.000.

Stručnjaci veruju da zvanični brojevi ne prikazuju stvarne razmere epidemije, i da one mogu biti i pet do 10 puta veće, prenosi Rojters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Indijska kriva infekcije KOVID-19 možda pokazuje rane znakove poravnanja, ali pad broja novih infekcija verovatno će biti spor i nije moguće potvrditi da je dostignut vrhunac, smatra indijski virolog Šahid Džamil.

Veoma jak drugi talas infekcija KOVID-19 u Indiji proširio se iz velikih gradova na manja mesta i na selo, na šta krhki zdravstveni sistem koji je loše opremljen za krizu ovih razmera ne može da odgovori.

Vakcine takođe nedostaju, posebno u državi Maharaštra oko finansijskog centra Mumbaija i glavnom gradu Nju Delhiju, koji su najteže pogođeni regioni Indije.

U izveštaju objavljenom danas Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je varijanta virusa B.1.617, koja je prvi put identifikovana u Indiji, do sada potvrđena u najmanje još 44 zemlje.

SZO je ovaj soj označila kao mutaciju koja zabrinjava i zahteva pojačano praćenje i analizu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REKORDAN BROJ PREMINULIH Indija beleži najviše smrtnih slučajeva od korone i oko 350.000 novozaraženih

Izvor: Blic, 12.Maj.2021

Indija je danas potvrdila novih 4.205 smrtnih slučajeva od koronavirusa, što je rekordan broj preminulih u jednom danu, a u toj zemlji registrovan je i 348.421 nov slučaj zaraze.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.