Svet: U Indiji predviđaju upotrebu ruske vakcine Sputnjik V u maju-junu; Na Tajčlandu najveći broj novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 09:46

Svet: U Indiji predviđaju upotrebu ruske vakcine "Sputnjik V" u maju-junu; Na Tajčlandu najveći broj novozaraženih

Ruska vakcina "Sputnjik V" protiv kovida-19 biće dostupna za upotrebu u Indiji u maju-junu kada će početi uvoz iz Rusije, izjavio je danas kopredsednik i generalni direktor indijske farmaceutske kompanije "Dr. Rediz laboratoriz" G. V. Prasad.

"Prve serije će proizvesti Ruski fond za direktne investicije (RDIF), a mi ćemo ih uvesti u Indiju", rekao je Prasad, a prenosi list "Tajms ov Indija".

Proizvodnja vakcine u Indiji počeće u periodu jul-septembar, prenosi ruska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija Tas s.

Vakcina "Sputnjik V" biće isporučena Indiji na osnovu ugovora između kompanija "Dr. Rediz" i RDIF-a.

Fond RDIF je 12. aprila objavio da je Indijski kontrolor za lekove odobrio vakcinu "Sputnjik V" za upotrebu u toj zemlji, čime je postao treća odobrena vakcina u Indiji.

Trenutno, Indija koristi dve vakcine - "Kovišild" koju su razvili AstraZeneka i Oksfordski univerzitet, kao i "Kovaksin" koju je razvila indijska kompanija Barat Biotek.

Tajland je danas zabeležio više od 1.500 novih slučajeva virusa korona, što je najveći broj registrovan tokom 24 sata od izbijanja pandemije.

Ovog meseca je zabeleženo više od 8.000 zaraženih i novi talas se vezuje za noćne klubove u Bangkoku, navodi AP.

Ukupno je u Tajlandu registrovano skoro 38.000 slučajeva virusa korona, dok je kovid-19 odneo 97 života.

Povećani broj zaraženih, među kojima je i jedan član vlade, primorao je značajan broj političara da se povuku u samoizolaciju i ojačao je pritisak na vladu da ubrza proces imunizacije, pošto je do sada vakcinu protiv virusa korona primilo manje od jedan odsto stanovništva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SZO ŠOKIRANA Nejednakost je ogromna, neki još nisu dobili nijednu vakcinu

Izvor: Blic, 15.Apr.2021

Još uvek postoji "šokantna nejednakost" u globalnoj distribuciji vakcina protiv kovida-19, izjavio je danas generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.