Svesno inficirao 22 osobe: Zaraziću vas sve koronavirusom

Izvor: B92, 24.Apr.2021, 17:16

Svesno inficirao 22 osobe: "Zaraziću vas sve koronavirusom"

Muškarac sa Majorke koji je zarazio 22 osobe koronom uhapšen je pod optužbom za napad, zato što je, uprkos simptomima kovid 19, išao na posao i u teretanu.

Policija na tom španskom ostrva započela je istragu krajem januara, nakon izbijanja žarišta u gradu Manakor, posle izveštaja da se zaposleni "zarazio, ali je sakrio svoju bolest", navodi se u današnjem saopštenju policije, prenosi londonski "Gardijan".

Nekoliko dana pre nego što je epidemija otkrivena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškarac je počeo da pokazuje simptome koji su izazvali zabrinutost njegovih kolega, ali nije želeo da ide kući.

Na kraju dana otišao je na PCR test, ali nije sačekao rezultat, već se sutradan vratio na posao i, takođe, otišao u lokalnu teretanu.

Na poslu su i menadžer i osoblje insistirali da ode kući da ne bi zarazio ostale, pošto je imao temperaturu preko 40 C.

On ih je, međutim, ignorisao i proveo je dan šetajući se po svom radnom mestu, namerno spuštajući masku kada bi se kašljao i izrugivao se kolegama govoreći: "Zaraziću vas sve korona virusom", saopštila je policija.

Kada je stigao pozitivan rezultat PCR testa, testirane su i njegove kolege, od koji je pet imalo pozitivan test i koji su takođe zarazili nekoliko članova porodice, uključujući tri jednogodišnje bebe.

U teretani su zaražene i tri osobe koje su bile u direktnom kontaktu sa njim i prenele virus članovima porodice.

Policija je navela da su njegovi postupci rezultirali sa ukupno 22 infekcije, iako nijednoj oboleloj osobi nije bilo potrebno bolničko lečenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muškarac uhapšen jer je zarazio 22 osobe

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2021

MADRID - Muškarac sa Majorke koji je zarazio 22 osobe korona virusom uhapšen je pod optužbom za napad, zato što je, uprkos simptomima kovid-19, išao na posao i u teretanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.