Svemirska istraživanja: Evropa spremna da pošalje letelicu na Jupiterove satelite

Izvor: B92, 27.Jan.2023, 13:31

Svemirska istraživanja: Evropa spremna da pošalje letelicu na Jupiterove satelite

Evropska svemirska agencija će u aprilu lansirati letelicu i pokušati da sazna šta se krije ispod zaleđene površine Jupiterovih satelita.

Naučnici završavaju rad na letelici koja će se otisnuti u kosmos u okviru najsmelije misije Evropske svemirske agencije do sada.

Letelica će se uputiti ka Jupiteru kako bi istražila neke od njegovih misterioznih satelita poput ledenog Kalista, Evrope i Ganimede.

Postoje nagoveštaji da se ispod njihove površine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalaze okeani vode, a naučnici misle da bi ispod njihove zaleđene površine mogli da pronađu primitivne oblike života.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.