Švedska: U junu međunarodni sastanak o fomiranju suda za džihadiste

Izvor: B92, 16.Maj.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska: U junu međunarodni sastanak o fomiranju suda za džihadiste

Stokholm -- Švedske vlasti saopštile da će u junu biti održan međunarodni sastanak o formiranju suda na kojem bi se sudilo džihadistima Islamske države.

Sedište suda bi moglo da bude negde na Bliskom istoku, izjavio je Frans presu švedski ministar unutrašnjih poslova Mikael Damberg i dodao da bi sud u regionu bio pogodniji za svedočenja i dostavljanje dokaza.

Švedski ministar je rekao da će zbog toga biti organizovan sastanak na kojem se očekuje prisustvo zvaničnika iz Holandije, Velike Britanije, Francuske i Belgije.

Sastanak bi trebalo da bude održan 3. juna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Međunarodni sastanak u Stokholmu o formiranju suda za džihadiste

Izvor: Danas, 16.Maj.2019

Švedske vlasti saopštile su da će u junu u Stokholmu biti održan međunarodni sastanak na kojem će se raspravljati o formiranju suda na kojem bi se sudilo za zločine koji su počinili džihadisti Islamske države u Siriji i Iraku. Članak Međunarodni sastanak u Stokholmu o formiranju suda za džihadiste...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.