Svedok napada: Momak leži na podu, primio metak, vrišti, strašna situacija... VIDEO

Izvor: B92, 04.Nov.2020, 20:56

Svedok napada: Momak leži na podu, primio metak, vrišti, strašna situacija... VIDEO

Beč -- Svedok napada u Beču Aleksandar Đorđević kaže da je u trenutku napada bilo strašno i da nije mogao da veruje šta se uopšte dešava.

"Vidim – jedan momak leži na podu, strašna situacija, krv na podu, vidi se ono, dečko je primio metak u levo rame, vrišti, ja gledam, neverovatna situacija, ne mogu da verujem šta se uopšte dešava", kaže on za Prvu televiziju.

Posle toga, bečke ulice bile su sablasno puste.

"Nikad ne bih predvideo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako nešto može da se desi u gradu Beču, koji je tako siguran - jedan od najbezbednijih gradova na celom svetu", dodaje on.

Inače, bivši šef propagande Al Kaide Irfan Peci kaže da, iako je u albanskom društvu islamizacija manje izražena, nego u bosanskom i drugim islamskim narodima, među Albancima ima mnogo džihadista.

"Kosovo je, na primer, srazmerno broju stanovnika imalo najviše džihadista u redovima Islamske države. A, Albanci iz Severne Makedonije su poznati kao Albanci koji su islamsko najkonzervativniji, a među njima ima mnogo salafista", izjavio je on.

Podsećamo da je Islamska država preuzela odgovornost za napade u Beču, a jedan od napadača, Kujtim Fejziju, koga je ubila austrijska policija, ranije je hteo da ide u Siriju da ratuje.

Opširnije u video-prilogu...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.