Sve su veće šanse da nova Tereza bude njen ljuti neprijatelj

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve su veće šanse da "nova Tereza" bude njen ljuti neprijatelj

London -- Glasanje na izborima za novog lidera britanske Konzervativne partije nastavlja se danas, drugom rundom glasanja u parlamentu.

Konzervativni poslanici izjašnjavaće se tajnim glasanjem, a rezultati se očekuju popodne, prenosi BBC.

Svaki od šest preostalih kandidata mora da osvoji najmanje 33 glasa, a u suprotnom ispada iz izborne trke.

Kandidati koji ostanu u igri učestvovaće večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u debate uživo na BBC.

Glasanja će biti nastavljena tokom nedelje, dok u trci ne ostanu dva najbolje plasirana kandidata.

O preostala dva kandidata izjašnjavaće se 160.000 članova Konzervativne partije počev od 22. juna, a očekuje se da pobednik bude proglašen oko mesec dana kasnije.

Prema anketama, favorit za naslednika Tereze Mej na mestu lidera konzervativaca i britanskog premijera je bivši šef diplomatije Boris Džonson, koji je inače više puta dolazio u oštar sukom s Terezom Mej. Na kraju je podneo ostavku, zajedno s još nekoliko istaknutih funkcionera i članova kabineta iz Daunong strita 10, zbog neprihvatanja plana koji je njihova šefica prihvatila u Briselu u vezi Bregzita.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nastavlja se glasanje za NASLEDNIKA Tereze Mej: Danas druga runda

Izvor: Blic, 18.Jun.2019

Glasanje na izborima za novog lidera britanske Konzervativne partije nastavlja se danas, drugom rundom glasanja u parlamentu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.