Svaki Nemac u proseku u životu pojede 1.094 životinje

Izvor: Blic, 01.Okt.2009, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki Nemac u proseku u životu pojede 1.094 životinje

Svaki Nemac u životu pojede u proseku 1.094 životinje, izračunale su danas, povodom Svetskog dana vegetarijanaca, organizacije koje okupljaju ovaj deo populacije, kao i organizacije za zaštitu životinja.

Prema navodima Nemačkog saveza vegetarijanaca, svaki građanin Nemačke pojede tokom života četiri teleta, četiri ovce ili jagnjeta, 12 gusaka, 37 pataka, 46 ćurki, 46 svinja i čak 945 pilića.

Vergetarijanci i organizacije za zaštitu životinja pozvale su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nemce da najmanje jedan dan nedeljno ne jedu meso ni mesne proizvode.

Time bi godišnje 157 miliona životinja ostalo posteđeno odlaska u klanicu, poručio je savez vegetarijanaca.

Kao pozitivan, ističe se primer grada Genta koji je četvrtak proglasio "bezmesnim danom". U državnim školama i menzama po gradskim ustanovama tog dana nema mesa, a restorani su dobili brošure u kojima se pozivaju da se pridruže akciji.

Slične planove imaju i nemački grad Magdeburg i švajcarski Cirih.

Savez organizacija pod nazivom "Ljudi za prava životinja" pozvao je na uvođenje bezmesnih dana, i to ne samo da bi se poštedeli životi životinja, već i da bi se dao doprinos zaštiti klime.

Oko 1,5 milijardi goveda i krava širom planete "proizvode" oko pet odsto od ukupne količine štetnih gasova koji uništavaju ozonski omotač zemlje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.