Švajcarska policija špijunirala u Austriji

Izvor: RTS, 10.Sep.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska policija špijunirala u Austriji

Pogranična policija Švajcarske tajno je sprovela nadzor i praćenje osoba na teritoriji Austrije.
U okviru akcije "Knobli", prema pisanju dnevnika Blik, švajcarski policajci su četiri dana, u civilu, u austrijskoj pokrajini Forarlberg "špijunirali"svoje građane.
Razlog za akciju, s kojom nisu bile upoznate austrijske vlasti, jeste taj što se u Forarlbergu nalazi više radnji u kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpuno legalno prodaje seme kanoplje, kao i oprema za uzgoj kanabisa.
U Švajcarskoj je uvoz određenih proizvoda od konoplje zabranjen.
Švajcarski policajci su špijunirali mušterije iz Švajcarske u radnjama u Austriji, upisivali registracije automobila i prosleđivali ih u sistem, kako bi kasnije praćeni automobili bili zaustavljani na granici.
Austrija ništa nije znala o akciji švajcarske policije, a ne bi je ni odobrila, jer švajcarski kupci u pomenutim radnjama ne krše zakon.
Čitava akcija, koja je bila pod velom tajne, isplivala je u javnost pošto je jedan policajac na granici zaustavljen sa semenom konoplje u prtljažniku.
Policajac se žalio na delovanje svojih pograničnih kolega i trenutno se u Švajcarskoj razmatraju disciplinske mere protiv pograničnih "špijuna".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL! ŠVAJCARCI ŠPIJUNIRALI PO AUSTRIJI: Evo koga su pratili i zašto! Austrijske vlasti u šoku!

Izvor: Kurir, 10.Sep.2019

Švajcarska pogranična policija tajno je sprovela nadziranje i praćenje osoba na teritoriji Austrije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.