Švajcarska pobedila, ali je i ponižena

Izvor: Mondo, 23.Jun.2018, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Švajcarska pobedila, ali je i ponižena"

Nisu u Švajcarskoj oduševljeni svim potezima svojih igrača.

Foto: AP/Victor Caivano

Nosili su dres Švajcarske, ali su igrali za Albaniju, samoproglašeno "Kosovo" i to nisu skrivali.

Đerdan Šaćiri, strelac odlučujućeg gola protiv Srbije, izašao je na teren u kopačkama sa detaljima zastave "Kosova", a kada je dao gol slavio je formiravši rukama orla sa albanske zastave. Isto je pre njega uradio i Granit Džaka.

U Švajcarskoj ti gestovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nailaze i na kritiku, pa tamšnji portali pišu u da bi švajcarski igrači albanskog porekla mogli da budu kažnjeni.

Švajcarski "Blik", uz pohvalu igračima, ipak ukazuje i na njihov nesportski gest.

"Igrali su srčani, ali nisu slavili hladne glave. To je veoma velika mana posle ovako divno uzbudljive utakmice. Provokativno slavlje da dvoglavim orlom lako može biti zaboravljeno među navijačima Švajcarske, a ujedno i opravdano kao gest igrača kojima je teško objasniti neke stvari. Ipak, ostaje da se vidi kako će to FIFA videti i lako je pretpostaviti da će pokrenuti i istragu tim povodom"

Portal "Lez Obzervator" je oštriji.

"Albanski igrači imaju pravo da budu ponosni na svoju zemlju, na svoje korene, ali nema sumnje da je Švajcarska bila ponižena, uprkos očiglednom trijumfu"

Švajcarski mediji podsetili su i da su njihovi reprezentativci albanskog porekla prekršili obećanje dato 2014. godine, da neće slaviti golove "albanskim orlom".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.