Suze vernika i medicinara dok odnose kovčeg sa telom mitropolita: Amfilofije ispraćen na Cetinje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 15:34

Suze vernika i medicinara dok odnose kovčeg sa telom mitropolita: Amfilofije ispraćen na Cetinje (VIDEO)

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je jutros na pulmološkoj klinici KCCG, potvrdila je Mitropolija crnogorsko primorska

Kako je saopšteno iz Episkopskog savjeta SPC, sutra će u Cetinjskom manastiru, na praznik Svetog Petra Cetinjskog, u 9 časova, biti služena Sveta Zaupokojena Liturgija.

Posmrtne ostatke upokojenog mitropolica ispratili su lekari Kliničkog centra u Podgorici, a ispred bolnice narod se okupio u velikom broju gde su palili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sveće, a takve slike stižu iz svih krajeva Srbije i Crne Gore.

Mitropolit je iz molitvu sveštenstva, obučen u arhiepiskopsku odeždu, u kovčegu ispraćen iz svoje bolesničke sobe.

Od njega se oprostilo i osoblje Kliničkog centa u Podgrici, gde je preminuo jutros u 8 časova i 20 minuta. Mnogi lekari nisu mogli da sakriju suze u očima dok su ispraćali mitropolita iz KC.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije biće sahranjen u nedelju 1. novembra u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Patrijarh srpski Irinej služiće u nedelju, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, liturgiju povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Испраћај нашег Митрополита. pic.twitter.com/0fippp13BT

— 🇲🇪🇲🇪zelenascg🇲🇪🇲🇪1244 (@zelenascg) October 30, 2020

- Nakon Liturgije će biti služeno opelo i obavljena sahrana. Blaženopočivši Mitropolit Amfilohije, po svojoj sopstvenoj želji biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života - ističe se u saopštenju.

Ljekari Kliničkog centra Crne Gore ispraćaju svog Mitropolita. Danas je dan kad i muškarci plaču. Ovo cijepa dušu.

Posted by Vladislav Dajković on Петак, 30. октобар 2020.

Mitropolit Amfilohije će po svojoj sopstvenoj želji biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Fotografije koje je malo ko video: Pogledajte kako je izgledao mitropolit Amfilohije u ranoj mladosti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je jutros na pulmološkoj klinici KCCG, potvrdila je Mitropolija crnogorsko primorska..Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je rođen na Božić 7. januara 1938. godine u Barama Radovića u Donjoj Morači. Svetovno ime mu je bilo Risto...Potomak...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.