Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Grockoj protest Saveza za Srbiju, traže da predsednik te opštine bude razrešen funkcije

Savez za Srbiju najavio je da će sutra u 10 časova održati protestni skup ispred zgrade opštine Grocka sa koga će zatražiti od odbornika u lokalnom parlamentu da razreše funkcije predsednika opštine Dragoljuba Simonovića, osumnjičenog da je nalogodavac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Navodeći da ostavka Simonovića "nije na dnevnom redu sutrašnje sednice lokalne skupštine", Savez za Srbiju je najavio da će sa protesta biti upućen zahtev za dopunom dnevnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << reda kao i da će učesnici skupa "ostati ispred zgrade opštine Grocka dok Simonović ne bude razrešen".

"Podsećamo da su novinar Milan Jovanović i njegova supruga umalo živi spaljeni u svom domu u decembru prošle godine, a da je naručilac ovog zločina i dalje na čelu beogradske opštine, iako je navodno podneo ostavku. Nećemo dozvoliti da zločinci rukovode bilo kojom opštinom u Srbiji i da javnošću manipulišu fingiranim ostavkama", naveo je Savez za Srbiju i pozvao građane na sutrašnji protest.

Predsednik beogradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je ranije bio uhapšen kao nalogodavac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, podneo je prošle nedelje ostavku na tu i sve funkcije u Srpskoj naprednoj stranci.

Simonović je bio u pritvoru od 25. decembra do 8. marta zbog toga što je osumnjičen da je nalogodavac paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Izglasana ostavka Simonovića, Živadinka Avramović na čelu Grcoke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019, 01:20

Skupština beogradske opštine Grocka izabrala je danas Živadinku Avramović za novu predsednicu pošto je prethodno prihvatila ostavku dosadašnjeg predsednika opštine Dragoljuba Simonovića...Skupština je, na predlog Avramovićeve, imenovala i novog zamenika predsednika opštine i 11 novih članova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.