Izvor: RTS, 30.Sep.2022, 12:14

Sutra nevreme sa grmljavinom - RHMZ upozorava na veliku količinu padavina

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se sutra na području Srbije očekuje nevreme sa grmljavinom, velikom količinom padavina i olujnim vetrom u zoni padavina.
Lokalno se očekuju grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom (preko 20 mm za kratak vremenski period), gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Suvo vreme zadržave se ponegde u zapadnoj Srbiji, saopštio je RHMZ.
Tokom noći postepen prestanak padavina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i smanjenje oblačnosti.
U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i toplo, posle podne i uveče sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.
Pri intenzivnijim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada ima uslova za veću količinu padavina za kratko vreme i jak olujni vetar u zoni padavina.
Tokom noći prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.
Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće promenljivo oblačno uz postepeni pad temperature, pa se sledeće sedmice ponovo očekuju hladna jutra, u većini mesta ispod 10, a najviša dnevna temperatura početkom sedmice biće oko i malo ispod 20 stepeni.
Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi uz pojačan severozapadni vetar očekuju se ponegde u ponedeljak i utorak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiže nevreme u Srbiju

Izvor: B92, 30.Sep.2022

Beograd -- RHMZ je za sutra izdao upozorenje na lokalnu pojavu grmljavinskih nepogoda sa velikom količinom padavina i olujnim vetrom u zoni padavina...Sutra će biti nestabilno sa lokalnom pojavom grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom za kratko vreme (preko 20 mm), ponegde gradom i kratkotrajno jakim...

Nastavak na B92...

U Srbiji sutra promenljivo oblačno i toplo vreme sa kišom

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2022

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i toplo vreme, u drugom delu dana sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

RHMZ upozorava! Stiže kiša i pljuskovi u ovim krajevima Srbije

Izvor: 24sedam.rs, 30.Sep.2022

Republički hidrometeorološki zavod navodi da će se toplo vreme zadržati i sutra sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 25 do 28 stepeni Celzijusa

Nastavak na 24sedam.rs...

RHMZ upozorava na grmljavinu i veliku količinu padavina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2022, 08:03

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u Srbiji biti nestabilno sa lokalnom pojavom grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom za kratko vreme - preko 20 milimetara, ponegde gradom i kratkotrajno jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska...U Beogradu danas nestabilno, posle podne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.