Sutra TOTALNA EVAKUACIJA Jasenovika: Štab za vanredne situacije doneo odluku, uklanjaju se cisterne sa amonijakom

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra TOTALNA EVAKUACIJA Jasenovika: Štab za vanredne situacije doneo odluku, uklanjaju se cisterne sa amonijakom

Štab za vanredne situacije Grada Niša doneo je naredbu da se sutra i prekosutra 25. i 26. januara obavi potpuna evakuacija stanovništva iz sela Jasenovik jer će se u tom periodu uklanjati dve cisterne s amonijakom koje su pre dva dana iskliznule sa šina.

Ova odluka je doneta na vanrednoj popodnevnoj sednici 24. januara 2019. godine.

- Naređuje se potpuna evakuacija sela Jasenovik zbog moguće akcidentne situacije prilikom uklanjanja vagona-cisterni sa amonijakom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja će se izvršavati 25.01.2019. (petak) i 26.01.2019. (subota) u vremenu od 07:00 časova do 17:00 časova. Svi meštani sela Jasenovik biće pojedinačno obavešteni o merama i postupcima tokom evakuacije.

Sa ugroženog područja stanovništvo će biti preveženo kombijima i automobilima do glavnog puta ka selu Jasenovik odakle će biti evakuisano autobusima.

Zbrinjavanje evakuisanog stanovništva izvršiće se u objektima na teritoriji Grada Niša i to: Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju (ulica Pariske Komune bb) i Gerontološki centar Niš (ulica Radnih brigada 15). Sa ugroženog područja životinje će biti prevežene kamionima stočarima do depoa koji se nalaze na bezbednoj lokaciji - naredio je komandant štaba i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ovo je doneto nakon preporuke "Železnica Srbije" koje su prosledile štabu odluku o uklanjanju cisterni odnosno njihovoj spremnosti da to učine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.