Sutra SLAVIMO SVETE MUČENICE Veru, Ljubav i Nadu: Svi koji imaju ŽENSKU DECU, moraju da urade VAŽNU STVAR! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2019, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra SLAVIMO SVETE MUČENICE Veru, Ljubav i Nadu: Svi koji imaju ŽENSKU DECU, moraju da urade VAŽNU STVAR! (VIDEO)

One predstavljaju prave i postojane vrline na kojima počiva čitavo hrišćanstvo i zapadni kulturni sistem.

Pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju Svete mučenice Veru, Nadu, Ljubav i majku im Sofiju, koje su bile hrišćanske svetiteljke i mučenice.

Praznik je posvećen ženama i njihovoj deci, prevashodno ćerkama. Veruje se da devojčice sutra treba obradovati nekim poklonom koliko god on skroman bio.

Poklon može biti i suštinski, nematerijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << – bar im posvetite punu pažnju i pokažite koliko ih volite.

Imena devojčica – Ljubav, Vera i Nada – postala simbol života svakog hrišćanina. U srpskom narodu smatra da se na sutrašnji dan treba posebno uzdržati od zlih misli i dela i posvetiti se ljubavi prema bližnjem i prema Bogu (u tom smislu je ovde značanje Ljubavi kao najvišeg odnosa sa Bogom).

Praznik Vere, Ljubavi i Nade (crkvenoslovenski Vera, Nadežda i Ljublji; grčki Pistis, Elpis, and Agape; latinski Fides, Spes et Caritas) zapravo je posvećen trima hrišćanskim vrlinama poznatim iz Prve poslanice Svetog Pavla Koričnanima.

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Danas slavimo LJUBAV, VERU i NADU, praznik posvećen MAJKAMA i ĆERKAMA: Evo šta da URADITE, a od čega da se UZDRŽITE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 07:58

Vernici srpske pravoslavne crkve danas slave Ljubav, Veru i Nadu, tačnije svete mučenice kojima je majka Sofija (mudrost) dala ova imena po uzoru na vrline koje je propovedao Isus Hrist...Praznik Vere, Ljubavi i Nade (crkvenoslovenski Vera, Nadežda i Ljublji; grčki Pistis, Elpis, and Agape; latinski...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.