Susedne zemlje ne zatvaraju granice sa Italijom zbog korona virusa

Izvor: Beta, 25.Feb.2020, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susedne zemlje ne zatvaraju granice sa Italijom zbog korona virusa

Sve zemlje susedi sa Italijom "obavezale su se da će zadržati otvorene granice jer bi njihovo zatvaranje bilo pogrešno i nesrazmerno", izjavio je danas italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca posle sastanka sa svojim kolegama o merama za suzbijanje koronavirusa održanom u Rimu.Na kraju sastanka na kome su učestvovali ministri zdravlja Italije, Francuske, Švajcarske, Austrije, Hrvatske i Nemačke kao i komesarka Evropske unije, ministri su takodje odlučili da procenjuju "slučaj po slučaj" i moguće otkazivanje velikih dogadjaja, navodi se u zajedničkom saopštenju.Italijanski ministar je rekao da neće biti izmena uslova putovanja za Italijane. On je dodao da se "govori o virusu koji ne prepoznaje granice", i da bi se borilo protiv njega treba "saradjivati, nijedna zemlja ne može da deluje sama".U zajedničkom saopštenju ministri i EU su obećali da će deliti i standardizovati informacije za putnike koji dolaze iz zona pod rizikom ilii u njih putuju.Oni će takodje povećati razmenu medicinskih i epidemioloških informacija, a razmenjivaće i podatke o merama koje se usvajaju u suočavanju sa zarazom.Speranca je branio delovanje vlade premijera Djuzepea Kontea, navodeći da je Italija bila prva zemlja koja je zaustavila sve direktne letove za Kinu i iz nje i jedna od prvih je postavila termičke skenere na ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar zdravlja Italije: Komšije neće zatvoriti granice

Izvor: Blic, 26.Feb.2020, 00:30

Zemlje susedi Italije obavezale su se da neće zatvoriti svoje granice, izjavio je danas italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.