Suprotno ugovoru iskopali 7.000 kubika rečnog nanosa i preprodali, šteta preko šest miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suprotno ugovoru iskopali 7.000 kubika rečnog nanosa i preprodali, šteta preko šest miliona dinara

Kraljevačka policija uhapsila je Z.R. (55) zbog sumnje da je iskopavanjem rečnog nanosa iz reke Moravice oštetio Javno preduzeće "Srbijavode" za gotovo šest miliona dinara i Direkciju za vode za nešto manje od 419.000 dinara pošto je preprodao rečni nanos jednoj firmi iz Požege, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Z.R. je kao odgovorno lice firme "Kip Kop" iz Požege, suprotno ugovoru koji je imao sa "Srbijavodama" o iskopavanju rečnog nanosa, bez saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i znanja tog preduzeća i njegovog nadzornog organa, iz korita reke iskopao veću količinu rečnog nanosa od ugovorene.

Sumnja se da je, suprotno ugovornoj obavezi, iskopao 7.000 kubika rečnog nanosa više i tu količinu prodao jednoj firmi iz Požege, čime je oštetio "Srbijavode", kao i Direkciji za vode za nadoknadu za izvađeni rečni nanos.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.