Sunčano i veoma toplo pa preokret: Gromovi, oluje...

Izvor: B92, 19.Avg.2022, 07:08

Sunčano i veoma toplo pa preokret: Gromovi, oluje...

Danas će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo.

Posle podne u jugozapadnim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti pljuskovi sa grmljavinom, a uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom i kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćene većom količinom padavina, gradom i jakim vetrom i to u zapadnim delovima zemlje.

Vetar slab i umeren, na severu povremeno i jak jugoistočni uveče u skretanju na zapadni i severozapadni.

Najniža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << temperatura od 15 na jugu do 25 stepeni na severu, a najviša od 36 do 39 stepeni.

U Beogradu danas slično vreme, sa slabim jugoistočnim vetrom.

Republički hidrometeoroliški zavod upozorio je da se od danas posle podne do kraja sedmice na području Srbije očekuje lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

U subotu i nedelju pljuskovi i grmljavina mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 sata, saopštio je RHMZ.

Maksimalna temperatura za vikend u većini mesta biće od 25 do 30 stepeni.

Srbiji je, zbog visokih temperatura, na području Banata, Ssumadije, Pomoravlja, istočne Srbije, jugoistočne Srbije i Kosova i Metohije, na snazi crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno.

U ostalom delu Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas na području Srbije biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 36 do 39 stepeni Celzijusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.