Šumski požari u Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši

Izvor: Blic, 26.Apr.2013, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumski požari u Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši

Letnje temperature koje poslednjih dana vladaju i u polimskim opštinama doprinele su brzom širenju nekoliko požara koji su zahvatili nisko šumskom rastinje na području opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš.

- Na području Crnog Vrha u pribojskoj opštini pod vatrom je pedesetak hektara šumskog rastinja. Vatra preti da zahvati i gustu četinarsku šumu i ekipe vatrogasaca su ceo dan na terenu - rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije Goran Posrkača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Drugi požar je zahtvatio područje Krajčinovića, takođe u pribojskoj opštini.

U Prijepoolju gori desetak hektara hrastove šume u oblasti Bjelobabe, a požar je zahvatio i deo sela Čelice u novovaroškoj opštini.

- Za sada nema opasnosti po objekte, a na svim tim lokacijama nalaze se pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Policijske uprave iz Prijepolja kao i radnici Šumskog gazdinstva - rekao je Posrkača.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.