Sulejman Veličanstveni: Slomio sam nogu kad smo osvajali Beograd!

Izvor: Blic, 04.Jan.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sulejman Veličanstveni: Slomio sam nogu kad smo osvajali Beograd!

Kostimografi i dekorateri adaptirali su scenografiju u skladu s tom situacijom i nastavili smo sa radom dok sam na nozi imao gips. To je trajalo šest nedelja

Najpopularniji turski glumac Halit Ergenč, koga je publika u Srbiji zavolela kao sultana Sulejmana u seriji „Sulejman Veličanstveni“, nedavno je boravio u Srbiji. Njega su ugostili čelnici televizije Nova.rs, na kojoj se emituje novi, treći serijal ove popularne sage o najvećem turskom osvajaču, a boravak u srpskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prestonici ostaće mu u najlepšem sećanju. Halit je za pomenutu TV kuću dao ekskluzivni intervju, čije delove prenosimo.

- Ono po čemu se serija „Sulejman Veličanstveni“ izdvaja jesu vrhunska produkcija, glumci, scenaristi, režiseri i odličan timski rad. Ovo nam je četvrta sezona, a kod vas se sada na televiziji Nova emituje treća sezona. Kad se završi snimanje četvrte sezone, 80 odsto priznatih glumaca u Turskoj moći će da kaže da je igralo u njoj. Mislim da je veoma značajno što je serija bazirana na istorijskim događajima koji i nisu toliko nepoznati gledaocima u zemljama u kojima je ona postigla uspeh.

Da li ste očekivali da će serija postići ovoliku popularnost?

- Najvažnija karakteristika popularnosti „Sulejmana Veličanstvenog“ jeste to što je u vezi sa Osmanlijskim carstvom. Do danas nije snimljena nijedna druga serija koja se toliko bavila ovom tematikom i koja je toliko detaljno prikazivala događaje. Zbog toga ljude, a pogotovo Evropljane, interesuje šta se dešavalo u tom periodu i kako smo to videli mi iz našeg ugla. Osim toga, turske serije su poslednjih godina veoma gledane u Evropi. „Sulejman Veličanstveni“ je otišao korak dalje i postigao još veću popularnost.

Da li vam je takva popularnost teret ili privilegija?

- Takva vrsta pažnje me raduje. Ne bi bilo u redu reći da je teret, po meni je to velika privilegija. Ta ljubav je reakcija koju donosi naša profesija, i to je jedno od najlepših osećanja koje čovek može da doživi. Gde god smo išli, pogotovo ovde i u zemljama Balkana, način na koji me ljudi dočekuju stvara mi osećaj kao da sam kod kuće.

Možete li da nam ispričate neku anegdotu sa snimanja serije?

- Ovo je najteže snimanje na kojem sam dosad radio, ali i na njemu ima komičnih situacija. Uslovi su teški i mnogo se umaramo. Kad smo snimali Sulejmanov pohod na Beograd, slomio sam nogu. Kostimografi i dekorateri adaptirali su scenografiju u skladu s tom situacijom i tako smo nastavili sa snimanjem dok sam na nozi imao velik gips i mučio se. To je trajalo šest nedelja.

Šta gledaoci mogu da očekuju u ovoj sezoni?

- Na televiziji Nova idemo iz početka. U poređenju s prethodne dve sezone, treća je ozbiljnija i što se tiče serije, a i likova. Dolazi do najvećeg razvoja događaja. To je period u kojem su se događaji najviše zahuktali i zbog toga je treća sezona veoma uzbudljiva. To je i period Sulejmanovog sazrevanja. Njegov odnos sa sinom Mustafom ide u novom pravcu. I ostala deca odrastaju, pa dolazi do novih problema. Možemo reći da je treća sezona jedan veliki talas koji gledaoce vodi ka finalu serije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sulejman Veličanstveni: Slomio sam nogu kad smo osvajali Beograd!

Izvor: Dzungla.org, 04.Jan.2014

Kostimografi i dekorateri adaptirali su scenografiju u skladu s tom situacijom i nastavili smo sa radom dok sam na nozi imao gips. To je trajalo šest nedelja. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.