Sudskim nalogom zabranjene demonstracije na aerodromu

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudskim nalogom zabranjene demonstracije na aerodromu

Hongkong -- Vlasti aerodroma u Hongkongu saopštile su da su dobile sudski nalog kojim se zabranjuju demonstracije koje ometaju rad aerodroma.

Kineska kancelarija za poslove Hongkonga istog dana osudila je ono što je nazvala "terorističkim aktima" na međunarodnom aerodromu u Hongkongu, uključujući jučerašnji incident u kojem su demonstranti napali reportera kineskog glasila, preneo je Kjodo.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što su višednevni protesti poremetili rad aerodroma i došlo je do prinudnog otkazivanja stotine letova, aerodrom se danas vraća u normalu, iako je više od 100 letova otkazano, navodi se na veb-sajtu aerodroma.

Aerodromska uprava saopštila je da je dobila privremenu zabranu "ograničavanja osoba od protivzakonitog i namernog ometanja ili ometanja pravilnog korišćenja aerodroma" i od "prisustva ili učešća u bilo kakvim demonstracijama ili protestima na aerodromu", osim u određenim područjima.

Policijski službenici bili su raspoređeni u zgradi, a osoblje aerodroma zaustavilo je ulazak svih ljudi osim putnika i ovlašćenog osoblja, nakon što su objavljene kopije zabrane, prenose lokalni mediji.

Izvršni direktor aerodromske uprave Fred Lem rekao je novinarima da se demonstracije mogu održati samo na odredjenim mestima, uz prethodno odobrenje.

"Ali nemamo plan da odobrimo bilo kakve demonstracije u bliskoj budućnosti", rekao je Lem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.