Suđenje prekinuto zbog lošeg zdravstvenog stanja Dikića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2017, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje prekinuto zbog lošeg zdravstvenog stanja Dikića

Zbog lošeg zdravstvenog stanja Bratislava Dikića, jednog od 14 optuženih za pokušaj terorizma na dan vanrednih parlamentarnih izbora, 16. oktobra prošle godine, u Višem sudu u Podgorici suđenje je prekinuto i biće nastavljeno sutra.

Ranije danas dobijen je zahtev advokata odbrane da se odvoji postupak protiv Dikića.

Veće Višeg suda naložilo je medicinsko veštačenje za optuženog Dikića, a odbijen je i predlog za njegovo privremeno puštanje na slobodu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Veće je odlučilo o određivanju pritvora Milošu Jovanoviću, takođe optuženom za isto krivično delo. Odlučeno je i o odvajanju postupka protiv Jovanovića, koji se ni danas nije pojavio u sudnici.

Danas su odbranu iznele optužene Kristina Hristić i Branka Milić, koje su negirale krivično delo koje im se stavlja na teren.

Inače, u dosadašnjem toku suđenja, Dikić i Jovanović su negirali krivicu, kao i još jedan optuženi, Srboljub Đorđević.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić i Dragan Maksić.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.