Suđenje bivšem predsedniku Sudana nastaviće se sledeće nedelje

Izvor: B92, 14.Sep.2019, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje bivšem predsedniku Sudana nastaviće se sledeće nedelje

Sudanski sud saopštio je da će suđenje bivšem predsedniku Omaru al Baširu, koji se tereti za korupciju i pranje novca, biti nastavljeno sledeće nedelje.

Sud je u subotu saslušao pet svedoka, među kojima je i Hatem Hasan Bakit, direktor al Baširove kancelarije. Bakit je ranije svedočio da je primio 25 miliona dolara od prestolonaslednika Saudijske Arabije Mohameda bin Salmana, putem izaslanika.

U al Baširovoj kući su nakon njegovog hapšenja u aprilu pronađeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << milioni novca u stranim i domaćoj valuti.

Ovo suđenje neće obuhvatati optužbe u vezi sa ubistvima demonstranata tokom revolucije koja je dovela do njegovog svrgavanja, okončavši al Baširovu vladavinu dugu tri decenije.

Međunarodni krivični sud takođe traži al-Bašira zbog optužbi za ratni zločin i genocid povezan sa sukobom u Darfuru tokom 2000-ih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.