Sudije će tražiti objašnjenje zbog čega nisu izabrane

Izvor: Beta, 26.Dec.2009, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije će tražiti objašnjenje zbog čega nisu izabrane

BEOGRAD, 26. decembra 2009. (Beta) - Učesnici vanredne Skupštine Društva sudija Srbije najavili su u subotu da će tražiti obrazloženje zbog čega neke sudije nisu ponovo izabrane ali da će o navodnim nepravilnostima u tom procesu obavestiti i medjunarodne organizacije.

Na sednici skupštine na Pravnom fakultetu, predsednica Društva Dragana Boljević najavila je da će sve sudije koje nisu ponovo izabrane imati pravnu pomoć Društva a da će ta organizacija, kako je navela, o nepravilnostima u izboru obavestiti i medjunarodne institucije, Savet Evrope, Evropsku i Venecijansku komisiju i strana strukovna udruženja sudija.

Boljević je ponovila da je ponovni izbor sudija obavljen tako da je ugrozio reformu pravosudja, bacio sumnju i na izabrane i na neizabrane sudije, kao i da nije bilo potrebne transparentnosti jer nema obrazloženja zbog čega ih je Visoki savet pravosudja izabrao, odnosno odbio da izabere.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudije će tražiti objašnjenje zbog čega nisu izabrane

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2009

BEOGRAD, 26. decembra 2009. (Beta) - Učesnici vanredne Skupštine Društva sudija Srbije najavili su u subotu da će tražiti obrazloženje zbog čega neke sudije nisu ponovo izabrane ali da će o navodnim nepravilnostima u tom procesu obavestiti i međunarodne organizacije. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Sudije će tražiti pomoć Evrope

Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 03:45

Društvo sudija Srbije će tražiti obrazloženje zbog čega neke sudije nisu ponovo izabrane i o nepravilnostima u tom procesu će obavestiti i međunarodne institucije Savet Evrope i Venecijansku komisiju i strukovna udruženja sudija, zaključeno je na jučerašnjoj vanrednoj skupštini Društva sudija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.