Sudija sa ženom trošio pare od kazni na kockanje

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija sa ženom trošio pare od kazni na kockanje

Nadežda D. (62) iz Svrljiga, sudija svrljiškog odeljenja Prekršajnog suda iz Niša i njen suprug Nenad D. (66) iz Svrljiga, referent izvršenja u tom sudu, uhapšeni su zbog sumnje da su su od januara 2010. godine do 31.juna 2013. godine oštetili republički budžet za 2,29 miliona dinara.

Oni se sumnjiče da su omogućili protivpravnu imovinsku korist za ukupno 120 osoba kojima su zastarele kazne u iznosu od 1,3 miliona dinara a Nenad D. da je u svoj džep stavio 957.200 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od naplaćenih kazni. Naime, Nenad se sumnjiči da je u postupku izvršenja sudskih odluka od okrivljenih primao novac na ruke koji je zadržavao za sebe a potom sačinjavao je lažne izveštaje o navodno izvršenim uplatama i iste dostavljao Nadeždi koja je bez kontrole i potrebnog nadzora predmete arhivirala kao okončane.

-Kazne su bile visoke, od 20.000 do 120.000 dinara jer su uglavnom bili u pitanju autoprevoznici i privrednici. Nenadu su neki okrivljeni davali na ruke pare samo za deo kazne a on je falsifikovao izveštaje, izmišljajući izvode na koje je navodno legao novac. Njegova supruga pak te izveštaje nije proveravala iako je bia dužna.

Sumnja se da je tako prisvojio 957.000 dinara koje je, prema nekim informacijama, potrošio na kocku, kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Nekima od kojih je uzimao pare na ruke, kako se sumnja, kasnije je „opraštao“ kazne, puštajući ih da zastare.

-I te izveštaje je dostavljao osumnjičenoj Nadeždi koja i u ovom slučaju nije vršila kontrolu i nadzor okončanja tih predmeta, dodaje naš sagovornik.

Nadžeda se sumnjiči za krivično delo kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika, a njen suprug Nenad za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave. Određena im je mera zadržavanja do 48 časova.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sudijin muž trošio pare od kazni na kocku

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 14:41

Nadežda D. (62) iz Svrljiga, sudija svrljiškog odeljenja Prekršajnog suda iz Niša i njen suprug Nenad D. (66) iz Svrljiga, referent izvršenja u tom sudu, uhapšeni su zbog sumnje da su su od januara 2010. godine do 31.juna 2013. godine oštetili republički budžet za 2,29 miliona dinara. ..Oni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.