Sudija mu nije oprostio: Đorđević kao Kantona

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija mu nije oprostio: Đorđević kao Kantona

Srpski napadač priznao da je kriv što ga je arbitar isključio i zamolio navijače i klub da mu oproste nepromišljeni potez.

Gol i crveni karton: Filip Đorđević

 

Filip Đorđević je uvek u centru pažnje u Nantu. Kapiten je, najbolji strelac "kanarinaca" i ljubimac navijača na stadionu Božuar. Na žalost, ovog puta nije dospeo na naslovnice po dobrom, iako je posle dužeg vremena (956 minuta golgeterskog posta) postigao gol u Ligi 1.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Umesto olakšanja, doživeo je novi stres. Nant je u nedelju u mini derbiju dočekao Olimpik iz Liona i do 84. minuta gubio sa 2:0. Tada je Đorđević odlično reagovao u šesnaestercu gostiju i efektnim pogotkom vratio nadu svom timu da može bar do remija. Međutim, neposredno posle gola, Đorđević je dobio crveni karton, ali u prvi mah nikome na stadionu nije bilo jasno šta je uradio.

Najpre je proslavljajući gol dobio žuti karton, a posle samo nekoliko trenutaka sudija Nikola Renvil pokazao mu je direktan crveni katon?! Ispostavilo se da je Đorđević uhvatio loptu rukom i zamahnuo u pravcu sudije kao da će ga pogoditi. Arbitar je to protumačio kao nesportski potez i pokazao mu put u svlačionicu.

Đorđević je posle meča priznao grešku i javno se izvinio klubu i njegovim navijačima.

 

Odlazi iz Francuske

Videćemo kako će sad proći Đorđević. On je za razliku od Kantone shvatio da je pogrešio, ali bi i on na leto vrlo lako mogao da napusti Francusku. Tada mu ističe ugovor sa Nantom, a odavno se priča da je već sve dogovorio sa rimskim Lacijom. Mada su interesovanje pokazali i Englezi, Grci, Španci...

- Izvinjavam se. Nisam smeo da napravim onakav gest. Zasluženo sam isključen i nemam razloga da krivim sudiju. Nisam bio nervozan, već sam imao ogromnu želju da postignem još jedan gol i da pobedimo. Izvinjavam se saigračima, klubu i navijačima. Nisam se poneo profesionalno i žao mi je zbog toga - rekao je Đorđević.

Nešto slično je u Francuskoj uradio Erik Kantona pre 23 godine. Zamahnuo je u pravcu sudije i tada je kažnjen sa četiri meča suspenzije. Na odluku disciplinske komisije je reagovao rečima "da su ljudi koji su ga kaznili idioti" i zaradio suspenziju od dva i po meseca zbog čega je napustio Francusku i prešao u Lids, kasnije u Mančester Junajted i napravio sjajnu karijeru u Engleskoj...

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Sudija mu nije oprostio: Đorđević kao Kantona

Izvor: Dzungla.org, 10.Feb.2014

Srpski napadač priznao da je kriv što ga je arbitar isključio i zamolio navijače i klub da mu oproste nepromišljeni potez.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.