Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2022, 01:03

Sudar vozova u Hrvatskoj, najmanje petoro poginulih

Putnički voz naleteo je večeras na teretni voz između stanica Okučani i Novčka, a u nesreći ima smrtno stradalih i teško povređenih osoba, potvrdile su večeras Hrvatske železnice (HŽ).

HŽ nisu precizirale koliko je povređenih i poginulih, a Dnevnik.hr navodi, pozivajući se nezvanične informacije, da je poginulo najmanje pet osoba.

U toku je akcija spasavanja, a na lice mesta uputili su se premijer Andrej Plenković i drugi članovi hrvatske vlade, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hrvatski Index.

Ima putnika koji su zarobljeni pod vozovima. Hrvatska gorska služba spasavanja na putu je ka mestu nesreće.

Hrvatske železnice navele su da je do nesreće došlo oko 21.30 časova i da su na lice mesta izašle ekipe Hitne pomoći.

Uzrok nesreće biće poznat nakon istrage, dodaju HŽ i ističu da je putnički voz saobraćao na relaciji Vinkovci-Novska.

HŽ su izrazile saučešće porodicama poginulih.

Lokalna policija saopštila je da je oko 21.35 primila dojavu da je u mestu Rajić putnički voz udario u zaustavljeni teretni voz, prenosi Index.hr.

Dnevnik.hr dodaje, pozivajući se na nezvanične informacije, da je putnički voz prošao kroz crveno svetlo i udario u teretni voz, koji je stajao jer je bio u kvaru.

Index.hr navodi i da se putnički voz kretao 100 kilometara na sat kada je naleteo na teretni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FOTO, VIDEO: Sudar dva voza u Hrvatskoj, najmanje troje mrtvih i 11 povređenih

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2022

Putnički voz naleteo je sinoć na teretni voz između stanica Okučani i Novska, a u nesreći ima smrtno stradalih i teško povređenih osoba, potvrdile su Hrvatske železnice (HŽ).

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.