Sud presudio španskoj vladi: Zdravstveni radnici su u pravu

Izvor: B92, 05.Jun.2020, 09:27

Sud presudio španskoj vladi: Zdravstveni radnici su u pravu

Sud u pokrajini Aragon, na istoku Španije, osudio je regionalnu vladu jer lekarima nije obezbedila zaštitni materijal za lečenje obolelih od koronavirusa.

Kako javlja agencija Hina, to je prva ovakva presuda u Španiji, jednoj od zemalja koje su najviše pogođ

ene epidemijom.

U Španiji je u poslednja tri meseca više od 50.000 zdravstvenih radnika zaraženo virusom.

U sudskoj presudi se navodi da je vlada Aragona ugrozila zdravlje i život zdravstvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnika i naređeno joj je da opremi sve javne i privatne zdravstvene ustanove potrebnom opremom.

Presuda, u kojoj nema reči o obeštećenju ili drugim kaznama za odgovorne, donesena je nakon što je sindikat pokrenuo tužbu. Vlada Aragona je na suđenju tvrdila da je za nedostatak zaštitne opreme odgovorna vlada u Madridu, međutim sudija je bila mišljenja da je odgovornost bila na autonomnim vlastima pokrajine. U Španiji je zaraženo 240.660 osoba, a izlečeno njih 150.400. Umrlo je više od 60 lekara i medicinskih sestara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Presuda u korist zdravstvenih radnika u Španiji jer im nije obezbeđena zaštitna oprema

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2020

Sud u pokrajini Aragon, na istoku Španije, osudio je regionalnu vladu zbog toga što zdravstvenim radnicima nije obezbedila zaštitni materijal za lečnje obolelih od korona virusa...Kako je javila Hina, to je prva ovakva presuda u Španiji, jednoj od zemalja koje su najviše pogođene epidemijom. U...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.